вторник, 17 януари 2017 г.

КУМАНОВА ГЪБЕНА ЧОРБИЦА

Неустоима  в този студен зимен ден.Гореща, ароматна,вкусна.
Поредното изкушение на Йоли!

Благодаря ти, Йоли за споделената рецепта.


Продукти

500 гр гъби ( аз имах печурки)
2 с.л. масло
1,300-1,400 л. вода
сол на вкус
черен пипер


1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л.масло
1 ч.л.червен пипер

чесън
оцет
лют червен пипер

Начин на приготвяне

В тенджерата в която ще приготвите чорбицата сложете маслото и нарязаните на едро гъби.
Запържете ги ,след което долейте водата и варете 30 мин.
След това прибавете млякото. Кипнете.
Загрейте двете супени лъжици масло и сложете червеният пипер. Веднага излейте в супата.
Отделно счукайте чесън,добавете оцет малко вода и лют червен пипер.
Сервирайте чорбицата като добавите от чесновата смес.
Да ви е вкусно!









Няма коментари:

Публикуване на коментар