петък, 18 ноември 2016 г.

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ

Неустоимо вкусни, със сигурност ще изненадате семейството и гостите  си.

Продукти за две порции

2 пилешки пържоли филе
100 гр бекон
1 глава лук (малка)
3-4 скилидки чесън
100 гр крема сирене или хубава извара
50 гр топено сирене
100 гр настърган кашкавал
черен пипер
магданоз
сол
олио

за панировката
1 яйце
брашно
галета

 Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета и го изпържете в малко мазнина ( 1-2 с.л. олио). Добавете нарязаният лук и чесън и запържете до омекване.
Махнете от котлона и прехвърлете сместа в купа ,оставете малко да изстине.
Измийте пържолите ,подсушете ги с домакинска хартия,посолете и поръсете с черен пипер.
С остър нож направете прорез странично на пържолата ,да се получи джоб.
В сместа с бекона добавете крема сиренето,топеното сирене нарязано на дребно ,настъргания кашкавал и подправките.
Хубаво разбъркайте до хомогенност. С тази плънка напълнете джобчетата на пържолите.Поемат доста плънка.
Всяка пържола потопете в брашно после в разбитото яйце и накрая в галетата.
Изпържете в сгорещено олио за 3-4 мин от всяка страна колкото да се запечатат.
След това прехвърлете в тавичка и ги печете в предварително загрята фурна  на 200 * за 15-20 минути.
Сипете чаша вино и се насладете на страхотен вкус!











Няма коментари:

Публикуване на коментар