понеделник, 21 ноември 2016 г.

ЧИЙЗКЕЙК В ЯБЪЛКА

Видях тази рецепта във ФБ при Марияна Цвяткова,запали любопитството ми и ето вече са приготвени.Прекрасен десерт, много бърз и изискан.
Както винаги малко промених  заливката,според наличните продукти.
Благодаря ти ,Марияна за споделената рецепта.





Продукти

6-8 големи ябълки
200 г сирене крема или хубава извара( аз ползвах извара на Дубравия,чудесна е)
140 г захар
2 яйца
1 ванилия
лимонов сок
за гарниране:

1.сладко от малини,ягоди и др.
2.карамелен топинг
3.бисквити,орехи
4.може да ползвате издълбаните остатъци от ябълките с 2 с.л. мед се задушават за 7-8 мин и се добавя 1 с.л. масло.

 Опаа някой май е измъкнал една ябълка .....

Начин на приготвяне

Включете фурната на 160* градуса.Докато загрява фурната почистете и издълбайте ябълките като чашки. Ако нямате такъв инструмент като мен ,става и с остър нож и чаена лъжичка.Веднага ги намажете отвътре с лимонов сок за да не потъмняват.В купа разбийте,сиренето,захарта,яйцата и ванилията на хубава хомогенна смес.Напълнете ябълките със сместа.Сложете ги в подходяща тавичка и печете около 25 минути.Извадете тавичката и оставете чийзкейка да поизстине,след което прибирате в хладилник за поне два часа.
Преди  сервиране  гарнирайте по желание.Аз използвах издълбаното от ябълките( е някои си ги хапнах ) както писах нагоре, натрошени бисквити и орехи.

Да ви е сладко!












Няма коментари:

Публикуване на коментар