четвъртък, 20 октомври 2016 г.

МЛЕЧНА БАНИЦА С КАРАМЕЛ

По вкусна млечна баница не съм яла.
Много сочна и сладка,карамела и придава невероятен вкус.
Рецептата е сбор от няколко рецепти от нета.

Продукти

1 пакет домашна юфка
1.300 литър прясно мляко
6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1/2 ч.ч. захар за карамела
30-40 гр масло

Начин на приготвяне

В дълбока тава с размери 30 см. диаметър карамелизираме 1/2 ч.ч.захар ,след като карамела е готов слагаме маслото да се разтопи и махаме от котлона. Оставяме да стегне.
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме млякото и ванилията.
Изсипваме юфката върху карамела и заливаме с яйчената смес. Разбъркваме юфката  за да поеме от млякото .
Слагаме в предварително загрята фурна на 170 * и печем около 50 мин.
Оставяме да изстине ( при нас не стана така ,нямахме търпение) и се наслаждаваме на невероятният вкус.
ДА ВИ Е СЛАДКО!










Няма коментари:

Публикуване на коментар