вторник, 27 септември 2016 г.

ЛИМОНОПИТА

Известният гръцки сиропиран сладкиш ПОРТОКАЛОПИТА при мен се превърна на ЛИМОНОПИТА поради липса на портокали.
Изключително свеж и сочен!

Продукти

1 пакет кори 500 гр
2/3 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. олио
1ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
кората на 1 лимон
ванилия

За сиропа
2 1/2 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
сока на половин лимон

 Начин на приготвяне
Развийте корите и ги оставете така около час да позасъхнат малко след което ги накъсвате на парчета.
Разбийте яйцата със захарта ,добавете олиото след това киселото мляко ,бакпулвера ,ванилията.
и лимоновите кори.
В тази смес изсипете накъсаните кори и разбъркайте с вилица до хомогенност.
Изсипете сместа в тава и печете в предварително загрята фурна на 180* за около 30 мин.
Оставете сладкиша да изстине напълно.
За сиропа, сложете водата и захарта в съд и сварете за около 10 мин, махате от котлона и добавете лимоновият сок.
Залейте блата който предварително сте наболи с вилица и оставете да попие напълно.
Приберете сладкиша в хладилник за няколко часа( при мен издържа само два часа)
Да ви е сладко!









Няма коментари:

Публикуване на коментар