Може да се направи с круши,праскови ,нектарини,сливи или ябълки, избора е ваш.
Ароматен и сочен и супер лесен.
Продукти за карамела
2/3 ч.ч. захар
50-60 гр масло
За блата
100гр масло
2 яйца
1 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
500-600 гр сливи
Начин на приготвяне
В тавата в която ще печем слагаме захарта и маслото за карамела и на котлона. Бъркаме докато се получи хубав светъл карамел. Отгоре нареждаме плода , в случая сливите.
Разбиваме мекото масло със захарта,добавяме едно по едно яйцата,млякото и брашното с бакпулвера.
Изсипваме тестото върху плода .изравняваме и печем в предварително загрята фурна на 180* за 30-35 мин.
Като извадим сладкиша минаваме с нож по крайщата и обръщаме в поднос.
Ако искате по- сочен може да сложите около 100 мл вода в тавата в която сте пекли ( остава малко от карамела) да загреете на котлона и да залеете сладкиша . На мен ми беше добре и без сиропа.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар