неделя, 17 януари 2016 г.

ПУРИЧКИ С ФИННИ КОРИ И МАРМАЛАД

Тези неустоими пурички видях в ФБ публикувани от Мина и докато съпруга пиеше ракийката аз ги направих. Идеално решение когато ви изненадат гости ,стават много бързо и много вкусни. Аз промених пълненето на пуричките тъй като мармалада ми беше доста гъст и нямаше да може  да  премине през поша.

Продукти
500 гр финни  кори за баница  моите бяха БРЕЗОВО
250 -300 гр мармалад( моят беше от дюли и ябълки)
100 гр масло
1 яйце
2 с.л. мляко

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 180*.
Слагаме хартия за печене в тавата в която ще печем.
Развиваме корите на равна повърхност и с четка намазваме равномерно първата кора с масло,прегъваме  1/3 от кората към средата.
Прегънете и останалата 1/3  така че третинките да се прихлупят и намажете  с масло.
Сложете около 2.ч.л. мармалад и навийте на руло.
Така процедираме с всичките кори,като оставяме последната от която късаме парчета и с тях запълваме крайщата на пуричките за да не изтече мармалада.
Наредете ги в тавата и ги намажете с разбитото яйце и прясно мляко с помоща на четка.
Изпечете ги за 10 -15 минути в загрятата фурна.

Да ви е сладко!












Няма коментари:

Публикуване на коментар