четвъртък, 14 януари 2016 г.

ПЕРФЕКТНИЯ ЧИЙЗКЕЙК БЕЗ ПЕЧЕНЕ

От вкусно по -вкусно!
Лесно за приготвяне ,без печене .само ви трябва търпение да стегне и тогава да му се насладите.

Продукти за блата

300 гр какаови бисквити
150 гр разтопено масло
1-2 с.л. мляко за по голяма спойка

 За чийз крема

500 гр крема сирене ( или хубава извара)
400 гр заквасена сметана
100гр захар
200 мл.течна сметана
200гр кондензирано мляко
2 пак. желатин
ванилия

За желето
300-350 гр сладко по ваш избор или замразени плодове

 Начин на приготвяне

Почваме от блата като натрошаваме бисквитите на трохи в блендер,добавяме разтопеното масло и млякото и бъркаме до получаването на хомогенна маса.
Във форма за торта с 25-26см. диаметър със свалящ се борд се слага хартия за печене на дъното.
Изсипва се сместа от бисквитите и с помоща на лъжица оформяме плътен блат ,покриваме с фолио и слагаме в хладилник докато приготвяме крема.
Ако ползвате извара хубаво я разбийте с пасатор,след това добавете захарта и продължете разбиването до гладък крем.
Добавете заквасената сметана и кондензираното мляко и разбъркайте добре със шпатула.
Разтворете желатина в 50 мл. вода да набъбне след това сложете на водна баня да се разтвори .Внимавайте да не заври.
Сложете купата със изварата или крема сиренето и заквасената сметана в друга купа с гореща вода леко да се затопли сместа и тогава добавете желатина като бъркате непрекъснато за да се поеме изцяло желатина.
Сметаната разбийте до меки връхчета и я добавете към чийз крема.Излейте готовата смес върху изстудената подложка изравнете и приберете във фризера за 30-40 мин. или за около 2 часа в хладилник да стегне.
Ако ползвате сладко го загрейте на водна баня  след това го оставете малко да изстине и го излейте върху стегналия чийзкейк.
Аз ползвах замразени череши като им добавих 150 мл. вода и 70 гр захар и ги сложих на котлона да кипнат след това разтворих 1 пакетче желатин в малко вода и като набъбна го добавих в горещата смес . Оставих да изстине млко и го излях върху чийзкейка.
 Когато стегне плодовото желе леко минете с нож между кейка и стените на формата и освободете  ринга.
Поднесете охладен.
ДА ВИ Е СЛАДКО!










Няма коментари:

Публикуване на коментар