неделя, 8 февруари 2015 г.

ЕКЛЕР -ТОРТА

За всички любители на торти с много крем! Това е един голям еклер с много вкусен крем!
Удивителна торта топяща се в устата,невероятен баланс на вкусове!

източник:http://www.coolinarika.com/recept/princes-krofna-torta/





За тестото

115 мл. олио
250 мл.вода
150 гр брашно
4 яйца

За шоколадовия сос

100гр. черен шоколад
50 гр масло
1 ванилия
125 гр пудра захар
2 суп. вода

За крема 
1,200 мл. прясно мляко
250 гр маскарпоне ( или крем сирене)
2 пакета ванилов пудинг ( 120 гр общо)
1 ч.ч захар 
1 ванилия
2 пълни с връх суп. лъж. брашно

200гр замразени боровинки или друг плод

300 мл. течна сметана

50 гр черен шоколад
50 мл. сметана

Начин на приготвяне:
Почваме от крема защото изисква време да изстине.Сложете 1 л. мляко да заври в другото разтворете пудинга,захарта и брашното на гладка каша.Сипвате по малко от врящото мляко в пудинговата смес и бъркайте енергично.Върнете сместа в тенджерата и бъркаите до получаване на гъст гладък крем. Добавете ванилията и сложете фолио върху крема да не хване коричка и оставете да изстине напълно.
В съд смесете водата и олиото и загрейте до завиране,изсипете брашното и бъркайте да се получи гладко тесто.Отстранете от котлона и оставете малко да изстине. Добавете едно по едно яйцата и бъркайте докато се усвои яйцето от тестото,и тогава добавяте другото.
Вземете  тава с размери 22см.-32 см и сложете хартия за печене,разстелете тестото равномерно навсякъде.
Печете в предварително загрята фурна на 200* около 30 мин. Не отваряйте фурната по време на печене. Оставете блата да изстине напълно. 
През това време пригответе шоколадовия сос. В съд разтопете маслото и начупения шоколад,добавете пудрата захар по -малко и бъркайте докато се усвои и разтопи,добавете и водата.Бъркайте да се получи гладък крем.
С този крем намажете целият блат, оставете да изстине. 
Разбийте  маскарпонето с миксер и добавяте по малко от вече изстиналия крем. Бъркайте докато се получи гладък пухкав крем.
Нанесете крема върху шоколадовия сос и блата.Изравнете.Наредете плодовете. като ги натиснете леко да влязат в крема. Разбийте сметаната и нанесете върху плодовете. С лъжица направете вълнички а може и да я изравните отгоре. Сложете в хладилник за 1-2 часа. Загрейте сметаната  до завиране и сложете в нея начупеният шоколад. Бъркайте до гладък крем. С лъжица нашарете торта .
Оставете в хладилник за още час , нарежете и се насладете на нещо фантастично!











Няма коментари:

Публикуване на коментар