Много хрупкав и с невероятен крем.
Продукти за основата:
300 гр брашно
250 гр масло
5 жълтъка
4 с.л. захар
1 бакпулвер
За крема:
5 белтъка
10 с.л.захар
2 пакетчета ванилия
2 пудинга с вкус на ванилия или сметана( 40гр пакетче)
100 мл. олио
500 гр плод( малини,ягоди, праскови,смокини и др)
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното,захарта и бакпулвера, нарежете студеното масло на парчета и го смесете със брашняната смес.Може с миксера или като мен с ръка. Трябва да получите гладко тесто.Отделете 300 гр от тестото и го направете на 2-3 топчета ( така по бързо ще се стегне във фризера)Сложете ги във фолио за свежо съхранение и приберете във фризера,ще ги ползваме за настъргваме отгоре,. Другото тесто за основата също увийте във фолио и във фризера.
Оставете тестото за около половин час.
За крема,разбийте белтъците със щипка сол на сняг,добавете лъжица по лъжица захарта като разбивате непрекъснато.
Изсипете пудинга в белтъците и разбъркайте със шпатула внимателно.След това добавете и олиото,бъркайте леко до гладък крем.
Извадете тестото за основата и го разстелете в тавичка с размери 30 -20 см.върху хартия за печене, не правете борд. Изсипете крема отгоре, изравнете .Наредете нарязаните плодове по цялата повърхност.
Вземете другото тесто и го настържете на ренде равномерно навсякъде.
Печете в предварително загрята фурна на 180* заоколо 30 мин.
Оставете сладкиша напълно да изстине и му се насладете!
Няма коментари:
Публикуване на коментар