понеделник, 22 септември 2014 г.

KРЕМ СУПА С ТОПЕНО СИРЕНЕ

Тази рецепта видях при моята приятелка Лилето,заинтригува ме, а и знам, че тя е един прекрасен кулинар и прави много вкусни ястия.
У дома бяха много скептични ,какво ше се получи , но накрая не ни стигна. 
Това което промених е целината - просто нямах, сложих малко повече картофи и не ползвах бульон,не го обичам.
Благодаря ти Лиле!

Продукти
6 картофа
1 морков
2 литра вода
чубрица, мащерка, целина ,сол
1 голям стрък праз
2 п. зеленчуков бульон ( за тези който предпочитат)
4 триегълничета топено сирене( 70 гр)
200 гр фиде
 Начин на приготвяне:

Сложете 2л. вода в тенджера, обелените и нарязани зеленчуци и сварете до готовност.Пасирайте всичко и добавете нарязаното топено сирене, подправките и  фидето. Варете до готовност. Ако ще слагате бульон, разтворете го във вода и го прибавете със топеното сирене. Ако ви се стува че е много гъста може да добавите още малко вода.
Крем супите ги обичаме със кротони, за целта нарязах филийки хляб на кубчета посипах  ги със шарена сол и зехтин или олио и ги запекох в тавичка за 15 мин на 200* 
Бързо лесно и мноого вкусно!
Приятен апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар