понеделник, 22 септември 2014 г.

СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ

 В последно време съм на вълна маслени теста, обичам сладкишете с такова тесто.
Може да използвате плодове по избор и според сезона, аз това имах в момента.
Горещо ви го препоръчвам!



Продукти за тестото:

300 гр брашно
100 гр захар
100 гр. масло
1 яйце
2с.л. прясно мляко
1ч.л. бакпулвер
ванилия

За крема
700 мл. прясно мляко
2 пудинга ванилия( общо 80 гр)
10 с.л. захар
200 гр извара или крема сирене
400 гр заквасена сметана
3-4 с.л. захар

4-5 обелени и зчистени ябълки
2-3 с.л. захар ванилия




Начин на приготвяне:
Почваме от крема, сложете 600 мл. мляко в тенджера и го загрейте. .В купа разбъркваме пудинга и захарта и 100мл. мляко на гладка каша. При постоянно бъркане изсипваме пудинга във горещото мляко. Сваряваме гъст крем. Оставете малко да изстине. Разбийте изварата със захарта на гладък крем, добавете сметаната и разбъркайте. Смесете двата крема, разбийте със миксер.
В купа сместе брашното .захарта, бакпулвера и ванилията.Нарежете маслото на малки парчета и го добавете  към брашното.Добавете и яйцето и млякото. Бъркайте до получаването на тесто.
Отделете 150 гр от тестото увийте го във фолио или плик и го приберете във фризера.
Сложете хартия за печене  във форма ахарза торта със падащи страни отбележете дъното на хартията и я извадете. Разточете тестото  по голямо от очертаното дъно защото ще трябва и борд. Пренесете хартията във формата.Оформете. Излейте крема, изравнете и върху него сложете нарязаните на кубчет ябълки, поръсете със захарта и ванилията... Извадете топката тесто от фризера и я настържете върху ябълките. Печете в предварително загрята фурна на 180* 35- 40 мин.
Оставете сладкиша във формата да изстине напълно. Дори е хубаво да стой цяла нощ в хладилника.
Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар