Много вкусни, хрупкави особено докато са топли( при мен първата тава изчезна аламинут)
Благодаря за прекрасната рецепта!
Продукти
2 пакетчета българско натурално и безсолно крема сирене
3/4 ч.ч. захар (1 непълна чаена чаша )
125 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 пакет чаени бисквити( аз ползвах какаови)
пресни череши
Приготвяне
* С миксер разбъркайте сиренето, маслото и захарта. Прибавете яйцето, ванилията, солта и лимоновата кора. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете при сиренето. Разбъркайте. Трябва да получите меко и лепкаво тесто, което по-скоро прилича на кексово. Приберете тестото в хладилник или фризер за да се охлади добре преди да продължите по-нататък.
* Натрошете бисквитите или ги смелете в блендер. Преценете сами дали да са на фини трохи или на по-едри. Лично аз обичам да са по-едри за да хрупкат след изпичането. Препоръчвам ви някакви чаени бисквити с мед, много е ароматно с тях. Разбира се, може да им добавите ядки.
* С лъжичка оформете топче от тестото и го сложете в бисквитените трохи. Оваляйте го в тях. Аз половината тесто направих като оформих по-голямо топче и сложих черешката вътре. след което овалях в бисквитите.
Поставете топчетата в тава, покрита с хартия за печене. . Почистете черешите от костилките и във всяка сладка без черешка вътре сложете по едно плодче като натиснете леко навътре.
Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* за около 15-20 мин. или докато добият приятен загар
. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар