неделя, 23 февруари 2014 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА

При толкова информация и рецепти от интернет пространството, забравих стария тефтер.
Трябваше да направя нещо по -бързичко, без печене и се сетих за тази стара рецепта.

Продукти:

2 пакета бисквити (обикновени 450 гр)
2 ч.ч. прясно мляко или 500 мл.
1/2 ч.ч. захар
50гр нарязани орехи

За крема
3 жълтъка
1/2 ч.ч.захар
250 гр меко масло

За заливка:
150 гр течен шоколад
50 мл. прясно мляко
20 гр масло

Още 3-4 с.л. течен шоколад

Начин на приготвяне:
Почнете от крема. Разбъркайте жълтъците със захарта, сложете  ги на водна баня  като заври водата в съда и бъркайте 12 мин докато се получи гладък крем.
Добавете в крема  ванилия. Оставете крема да изстине. Разбийте мекото масло и добавете по малко от крема.Разбийте до получаване на хубав пухкав крем.
Докато чакате да изстине разтворете захарта в млякото и залейте начупените на две на три бисквити,разбъркайте.
Излейте крема в бисквитената смес, добавете орехите и бъркайте да се получи хомогенна смес.В форма за торта със свалящи се страни сложете половината смес и изравнете сложете течен шоколад 3-4л. хаотично  .Изсипете остатъка от бисквитената смес изравнете и залейте с глазурата( загрейте млякото с маслото и добавете течният шоколад, бъркайте до гладък крем.Оставете в хладилник за 2-3 часа.
Украсете по желание.
Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар