http://ghost13honeyandmilk.blogspot.com/2010/09/blog-post_7463.html
Страхотен сладкиш,хрупкава коричка и много плодове.
За тестото:
180грама брашно
110 грама масло
50 грама захар
1 яйце
2 праскови
110 грама масло
50 грама захар
1 яйце
2 праскови
4-5 сини сливи
2-3 супени лъжици захар
1 супена лъжица мед и 2-3 суп лъж. прясно мляко за намазване на сладкиша
2-3 супени лъжици захар
1 супена лъжица мед и 2-3 суп лъж. прясно мляко за намазване на сладкиша
Поставете брашно и масло в купа.
Сместете с пръсти или с миксер докато разроните сместа и стане на трохи.
Добавете яйцето и захарта и оформете тестото. Оформете от тестото една топка поставете в плик и приберете в хладилника за 1 час.Подгответе прасковите и сливите като ги нарежете на равни парчета.
Загрейте фурната на 180гр.
Застелете плота с пекарска хартия и поръсете хартията с брашно. Извадете тестото и разточете, като се стараете да разточите в кръг.
Сместете с пръсти или с миксер докато разроните сместа и стане на трохи.
Добавете яйцето и захарта и оформете тестото. Оформете от тестото една топка поставете в плик и приберете в хладилника за 1 час.Подгответе прасковите и сливите като ги нарежете на равни парчета.
Загрейте фурната на 180гр.
Застелете плота с пекарска хартия и поръсете хартията с брашно. Извадете тестото и разточете, като се стараете да разточите в кръг.
Поръсете със захарта.
Подредете резенчета праскови и сини сливи в кръга като оставите поне 3-4 см. в края за загръщане на тестото.
Подредете резенчета праскови и сини сливи в кръга като оставите поне 3-4 см. в края за загръщане на тестото.
Прегънете тестото навътре към центъра.
Сложете в чашка 1 супена лъжица мед и прясното мляко и стоплете в микровълновата, С четка намажете сладкиша..
Преместете внимателно пекарската хартия в тавата и сложете във фурната.
Печете в продължение на 25 минути или до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар