Сочен и ароматен!
Продукти:
За карамела:
200гр захар
150 млн течна сладкарска сметана
70 гр масло
100гр орехи(аз ползвах фъстъци)
За блата :
3 яйца
80 гр захар( може и 100 гр ако искате по -сладко)
200гр кисело мляко
100 мл олио
120 гр брашно
1 бакпулвер
ванилия
Още 3-4 круши( става и с ябълки)
Начин на приготвяне:
Почваме от карамела,загряваме сметаната,изсипваме захарта в касерола да се карамелизира,като се получи хубав карамел изсипваме горещата сметана. Внимавайте да не се изгорите. Като се разтопи карамела добавете маслото и бъркайте , оставете да поври 2-3 Мин.Оставете да изстине малко и добавете смлените ядки. Изсипете цялата смес в тавата и разпределете .
Разбийте яйцата със захарта до побеляване,добавете олиото след това млякото. На 2-3 пъти добавете брашното със бакпулвера и бъркайте със шпатула до еднородност.
Нарежете крушите( може и ябълки да ползвате) на филийки наредете ги върху карамела
Изсипете яйчената смес и изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 180* около 40-45 Мин до готовност. Времето зависи от вашата фурна.
Оставете да изстине малко,минете с нож по краищата и обърнете сладкиша в поднос или десертна чиния.Оставете да изстине напълно. На следващият ден беше още по- хубав.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар