Рецептата е взаимствана от голямата кулинарка Ваня Джорджевич
https://privanya.blogspot.com/2020/07/blog-post_12.html?m=1
Нямаше много време за снимки, защото бяха нападнати от децата!
Продукти
480-500гр. брашно
250мл.вода
1 ч.л.сол
Още
125 гр масло на стайна температура
250 гр сирене
1 яйце
1 жълтък за намазване
сусам за поръсване(за съжаление аз нямах)
Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете солта и водата. Замесете меко тесто.Разделете на 4 топки и оставете да почиват 10 мин. Всяка топка разточете на кръг с диаметър около 25 см. Разделете маслото горе долу на три и мажете всеки кръг тесто слагате едно върху друго. Най- отгоре не мажете. Оставете да почива още 10 мин. Разточете още малко до около 40 см.диаметър. .Прегънете на две и после на още две и покрийте и оставете за 10 мин. През това време натрошете сиренето и го смесете с разбитото яйце. Разточете тестото на тънка правоъгълна кора, нарежете на квадрати 10-10 см. Сложете в средата от плънката, и съберете край щата, овалвайте между дланите си да се образува топче. Редете в тава върху хартия за печене, като оставите разстояние. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам( аз нямах). Печете в загята фурна на 220* до кафеникав цвят.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар