неделя, 27 декември 2020 г.

МИНИ БАНИЧКИ

Рецептата е взаимствана от голямата кулинарка Ваня Джорджевич

https://privanya.blogspot.com/2020/07/blog-post_12.html?m=1

Нямаше много време за снимки, защото бяха нападнати от децата!

Продукти

480-500гр. брашно

250мл.вода

1 ч.л.сол

Още

125 гр масло на стайна температура

250 гр сирене

1 яйце

1 жълтък за намазване

сусам за поръсване(за съжаление аз нямах)

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, добавете солта и водата. Замесете меко тесто.Разделете на 4 топки и оставете да почиват 10 мин. Всяка топка разточете на кръг с диаметър около 25 см. Разделете маслото горе долу на три и мажете всеки кръг тесто слагате едно върху друго. Най-  отгоре не мажете. Оставете да почива още 10 мин. Разточете още малко до около 40 см.диаметър. .Прегънете на две и после на още две и покрийте и оставете за 10 мин. През това време натрошете сиренето и го смесете с разбитото яйце. Разточете тестото на тънка правоъгълна кора, нарежете на квадрати 10-10 см. Сложете в средата от плънката, и съберете край щата, овалвайте между дланите си да се образува топче. Редете в тава върху хартия за печене, като оставите разстояние. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам( аз нямах). Печете в загята фурна на 220* до кафеникав цвят. 

Да ви е сладко! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар