неделя, 27 декември 2020 г.

БАРНИ СЛАДКИШ

 Сладкиша е по рецепта на Ваня Джорджевич

Сочно и вкусно!

Продукти

5 яйца

300 гр захар

170 мл олио

300 мл прясно мляко

360 гр брашно

1 бакпулвер

кората на един лимон

ванилия

За заливката

500 мл течна сметана

250 гр черен шоколад


Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване.Добавете лимоновата кора ,ванилията,олиото.млякото,брашното смесено с бакпулвера,като след всеки продукт разбърквате.

Изсипете в тава с размери 35-28 предварително намазана и посипана с брашно.Печете в предварително загрята фурна на 170* за 20 - 25 минути.През това време загрейте сметаната до завиране и добавете към нея ситно нарязания шоколад.Разбъркайте до хомогенност.С дебела дръжка на бъркалка или нещо подобно направете дупки на разстояние в топлия сладкиш.Напълнете дупките с топлия ганаш.останалото изсипете върху сладкиша.

Охладете  и се насладете!







Няма коментари:

Публикуване на коментар