неделя, 27 декември 2020 г.

ТРЮФЕЛИ С ЧИЙЗ ПЪЛНЕЖ

 Продукти за чийз пълнежа

50гр. масло

120 гр. крема сирене или извара на Лидъл

60 гр. кондензирано мляко

100 гр.бял шоколад

40 гр кокосови стърготини

Продукти за трюфелите

300 гр.черен шоколад

300 мл. течна сладкарска сметана

кокосови стърготини,какао смлени орехи по ваш избор за овалване

Начин на приготвяне:

В тиган или съд с незалепващо дъно се слага маслото,изварата или крема сиренето,кон

дензираното мляко,нарязания шоколад и се загрява до разтопяване и получаване на хомогенна смес.Маха се от котлона и се добавят кокосовите стърготини.Бърка се до пълното усвояванеПокрива се с пластично фолио да не хване коричка.Сместта се слага в хладилник до стягане.

За трюфелите ,загрява се сметаната до завиране и в нея се добавя нарязания на дребно шоколад.Оставя се за 4-5 мин да престои и се бърка до гладък шоколадов ганаш.Покрива се с фолио за свежо съхранение като трябва да опира в крема и се слага в хладилник да стяга.

Оформят се малки бонбони от чийз пълнежа колкото малък лешник.Може в средата да се сложат  замразени боровинки.както направих аз,Слагат се във фризер да замъзнат ,по- лесно е за оформянето после.Като стегне ганаша гребвате с чаена лъжичка оформяте на диск и слагате в средата белия бонбон и офрмяте между дланите се на топче и овалвате в това което сте избрали.Слагате в хартиени кошнички( може и без тях) и ги прибирате в хладилник да стегат малко.

Насладете се на изключителен вкус!





Няма коментари:

Публикуване на коментар