сряда, 8 ноември 2017 г.

СОЛЕНКИ С ИЗВАРА И МАСЛИНИ





Отново се доверих на Йоли за соленки.Е ,не изглеждат толкова умопомрачително като нейните ,но ви уверявам ,че вкуса им е такъв. Можеш да си хапваш до забрава.
Благодаря  за прекрасната рецепта!

Продукти
при мен излязоха 35 бр.( толкова ми трябваха)

1 яйце
150 гр финна извара
75 г меко масло
1/2 ч.л. сол
200 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
35 зелени или черни маслини без костилки
1 белтък
сусам за овалване

Начин на приготвяне
Смесете яйцето,изварата,маслото и солта. Разбъркайте до гладка смес ( аз го направих с пасатор).
Добавете брашното с бакпулвера и бъркайте, ще получите меко леко лепкаво тесто.
Не добавяйте повече брашно. За да ви е по лесно за оформянето леко си набрашнете ръцете.
Късайте топчета колкото малък орех ,леко разплескайте,сложете вътре маслинката ,затваряте и
оформяте топчето. Разбийте белтъка с вилица,потопете топчето в него след това в сусам.
Наредете соленките в тава с хартия за печене като оставите малко разстояние между тях . Печете  на 180 * в предварително загрята фурна за около 20-25 мин, да добият хубав загар.




 

1 коментар:

  1. Прекрасни , много лесни соленки.Записвам ги за проба.Чудни са.Колко броя излизат от тази доза ?
    Поздрави и лек ден !

    ОтговорИзтриване