сряда, 8 ноември 2017 г.

БИСКВИТИ С ЯБЪЛКА И СТАФИДИ

На вид нищо особено, но на вкус, мнооого вкусни.
Бързо се приготвят и така бързо се изяждат.

Продукти
2 малки яйца или 1 голямо
5 с.л. захар
70 гр масло
170 гр брашно
3 с.л. с връх  майонеза 
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
щипка сол
70 гр.стафиди
1 голяма ябълка
1 с.л. сок от лимон и лимонова кора( по желание)
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне
Първо накиснете стафидите в гореща вода за 10 мин.(може и ром или някакъв друг алкохол)
Разбъркайте яйцата със захарта,добавете мекото масло и майонезата,бъркайте до хомогенна смес.Смесете брашното със солта ,бакпулвера и ванилията. Добавете по малко  към яйчената смес и бъркайте, не ви е необходим миксер. Получавате по гъста от кексово тесто смес. Изцедете стафидите и леко ги подсушете в кухненска хартия  а ябълката обелете и нарежете  на малки кубчета. Добавете ги към сместа и разбъркайте.
Със 2 лъжица оформете топчета колкото орех и ги слагайте в тава покрита с хартия. оставяйте разстояние между тях. Печете в предварително загрята фурна на 180 * за 20 мин или златист загар. Оставете да изстинат  и ги поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!












Няма коментари:

Публикуване на коментар