петък, 11 август 2017 г.

СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ И ИЗВАРА

 Този сладкиш видях в една от групите в ФБ. Беше със сини сливи и праскови, но в момента разполагах с праскови само. 
Сочен и лек много подходящ за  горещото лятото.

Продукти

3 големи или 4 по- малки яйца 
1 ч.ч. захар
130 гр масло
200 гр брашно
1 бакпулвер
1-2 ванилии
праскови или ( и ) сливи общо 400 гр

за пълнежа
250 гр извара
4 с.л. захар
ванилия 
1 яйце

 Начин на приготвяне
Разбийте маслото на стайна температура със захарта   на пухкав крем. Добавете едно по едно яйцата. След като стане хомогенна смес слагайте лъжица по лъжица от брашното с бакпулвера и ванилията. Получава се по гъсто тесто от кексовото.
Отделно разбийте изварата със захарта яйцето и ванилията.
В тава с размери 28 см сложете хартия за печене и разстелете половината от тестото. Отгоре с лъжица сложете тук там от изварената смес, разпределете 1/2 от нарязаните на парчета плодове. След това пак с лъжица сложете от сместа и крема купчинки. Добавете отгоре останалите плодове.
Печете в предварително загрята фурна на 180* около 40 -45 мин. Проверете с клечка за зъби трябва да излезе суха от сладкиша. Оставете да изстине напълно и тогава го извадете от тавата.
Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар