събота, 5 март 2016 г.

СВИНСКА КАВЪРМА В КОРИ ЗА БАНИЦА


ПРОДУКТИ

1/2 кг. свинско месо,нарязано на хапки
2-3 печени чушки
5-6 средно големи печурки
1-2 моркова на шайби
2-3 глави стар лук
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. доматено пюре
50 мл. бяло вино или бульон /може и само гореща вода/
50 мл.. олио
подправки-чубрица,  черен пипер,мащерка соев сос

за сос бешамел
2-3 с.л. олио
2 с.л. брашно
300 мл. прясно мляко
1 яйце
сол и черен пипер

100 гр настърган кашкавал
8 кори за баница

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрявате мазнината.Месото нарязвате на малки кубчета и слагате в горещата мазнина поръсете със соев сос и го запържвате  до златисто.Добавяте лука нарязан  на шайби морковите на кубчета или колелца и гъбите.
Като поомекнат прибавяте и нарязаните печени чушки и доматеното пюре.
Сипете виното,поръсете със подправките и оставете да къкри за 10-15 мин или докато се изпари  виното,да остане на мазнинка.
 Заемете със соса, разбийте яйцето със 50 мл. от млякото до хомогенна смес.
В тиган сложете олиото  да загрее, сипете брашното и бъркайте леко да се запържи,Доливайте по -малко от прясното мляко и бъркайте да стане гладка без бучици смес.
Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето.Оставете 2-3 мин.да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине.Посолете и поръсете с черен пипер.
Вземете една купа ,покриваме я с две кори за баница като внимателно оформяме "гнездо" и пълним с поизстиналата кавърма ,загъваме висящите краища  и оформете вързопче,обърнете на дланта си и го сложете в намаслена тавичка.
Полейте вързопчетата със бешамела и сложете в предварително загрята фурна на 180* за около 20 мин. Извадете и поръсете с настъргания кашкавал,допечете до златисто.

Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар