неделя, 24 април 2016 г.

СВИНСКО АЛА ПИЦАЙОЛА И РИЗОТО С ГЪБИ

Вкусно ,бързо  и идеално да  изненадате семейството или гостите си.

Продуктите зависят от това колко порции ще направите. Може да ползвате всякакво месо,пилешко,телешко или заешко.

Продукти

свински карета
зехтин
чесън
4-5 чери доматчета и от консерва за запръжката
риган
черен пипер
сол
червено  вино

За ризотото
1 ч.ч.ориз
300 гр гъби
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
2/3 ч.ч.бяло вино
2 пилешки бульона разтворени в около 1 литър  гореща вода
черен пипер
мащерка
50 гр пармезан
1 с.л. масло

Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и маслото в тигана,сложете скилидки чесън и ги запържете за кратко след което ги извадете от мазнината. Сложете пържолите и ги пържете за по 3-4 мин от всяка страна.Налейте виното и изчакайте да се изпари алкохола.Посолете,поръсете с черен пипер,сипете около 2/3 чаша вода ,похлупете и оставете да се задуши около 5-6 мин. Добавете доматите от консервата и задушавайте докато се изпари водата и ястието остане на мазнина.
Малко преди да махнете ястието от котлона сложете и целите чери доматчета за 1-2 мин.

За ризотото,запържете  леко лука и чесъна в мазнината,добавете нарязаните гъби и бъркайте докато се изпари водата.Слагаме ориза бърка се докато стане прозрачен,добавяме виното.
Когато течността се абсорбира в ориза, започва да се налива бульонът - черпак по черпак, при непрекъснато разбъркване, като преди да се сложи следващият, предишният трябва да се поеме напълно от ориза.
Опитайте ориза и ако е вече сварен добавете пармезана,махнете от котлона и бъркайте като добавите  1с.л. масло и подправките.
Сервирайте и се насладете!







Няма коментари:

Публикуване на коментар