вторник, 23 февруари 2016 г.

РУЛЦА С ПИЛЕ, БЕШАМЕЛ И ЧУШКИ

Скучаейки в неделния ден(което много рядко ми се случва) и  гледайки в ФБ кой какво е спретнал,се натъкнах на тези рулца на Севдалина Нейкова.
Нямаше време за размисъл, почнаха се веднага.
ВКУСНИ И СОЧНИ!
Благодаря на Севдалина Нейкова за споделената рецепта!

Продукти

за тестото
200 мл.топла вода
500 гр брашно
1 пакетче суха мая
50 мл. олио
1 яйце + 1 белтък
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

За соса
300мл. прясно мляко
3 с.л. с връх и една равна с.л. брашно ( 70 гр)
1 яйце
сол
20 гр масло + 1 с.л. олио
черен пипер

За плънката
300 гр пилешко месо от гърдите
1 глава червен лук
20 гр масло + 2 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
2-3 печени чушки( по рецепта са 2 пресни зелена и червена чушки)
сол ,мащерка
За  намазване
1 жълтък + 1ч.л. прясно мляко.

Начин на приготвяне
Пресейте брашното, направете кладенче и в него  сложете солта,захарта и маята.В чаша смесете топлата вода и олиото.Сипвайте по малко от водата в брашното и замесете меко не лепещо тесто. Оставете на топло да втаса.
През това време се заемете със соса, разбийте яйцето със 50 мл. от млякото до хомогенна смес.
В тиган сложете олиото и маслото да загреят сипете брашното и бъркайте леко да се запържи,Доливайте по -малко от прясното мляко и бъркайте да стане гладка без бучици смес.
Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето.Оставете 2-3 мин.да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине.
За плънката , нарежете месото на дребно и го запържете добавете лука ,като поомекне сложете нарязаните чесън и чушки. Пържете докато се изпари водата.
Втасалото тесто разточете на правоъгълник 40-30 см. намажете със бешамела, разпределете плънката отгоре и навийте на руло. Нарежете на кръгове 4-5 см широки и ги сложете в тава с хартия за печене като оставите разстояние между тях.
Намажете ги с разбития жълтък и ги сложете в студена фурна да се пекат на 180 * до зачервяване.










  добавка шарена сол  мммм

Няма коментари:

Публикуване на коментар