неделя, 29 ноември 2015 г.

ЛИМОНОВ ТРЮФЕЛ

Останалата сметана от една торта която ще ви покажа по натам трябваше да се използва и  реших да измисля нещо. Получи се нещо вкусно,шоколадово и галещо небцето.


Продукти за блата

2 яйца
2/3 ч.ч. захар
2 с.л. с връх какао
100 мл. течна сметана
3 с.л. с връх брашно
1 бакпулвер
1 желатин
кората от един лимон
сока на 1/2 лимон
какао за поръсване

За крема
400 мл. течна сметана
200 гр течен шоколад
50м гр натурален шоколад

Начин на приготвяне

Разделете белтъци от жълтъци.Разбийте белтъците на сняг със щипка сол.
Сложете захарта в жълтъците и разбийте на крем. Добавете течната сметана и по малко от брашното и разтворения в лимоновият сок бакпулвер. Прибавяте по -малко от белтъчният сняг и бъркайте със шпатула . Изсипете сместа в тавичка със свалящи се стени с размери 24 см. Печете в предварително загрята фурна  на 180 * около 30 мин.
През това време загрейте сметаната до завиране ( не трябва да завира ) добавете в нея течния шоколад и натуралният и бъркайте като изключите котлона до пълното разтваряне . Разтворете желатина в 50 мл. вода да набъбне, след това като махнете шоколадовата смес и я оставите за 5 мин. да поизстине добавете желатина в нея и бъркайте до пълното му разтваряне. Оставете сместа да изстине и да се посгъсти.
За по - бързо изстиване сложете съда със шоколада в съд със студена вода. След това може да го сложите във фризера  за 10 мин.
Блата вече и изстинал и го заливаме със шоколада ,изравнете като не махаме ринга на формата,. поръсваме  с какаото и слагаме в хладилника  да стегне.
Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар