неделя, 22 ноември 2015 г.

ПЪРЛЕНКИ НА ТИГАН

Ммммм   вкусни и ароматни !!!

Продукти
1 яйце
400 гр кисело мляко
1 п.суха мая
1 с.л. сол
1ч.л.захар
4 с.л. олио
100 мл.вода
щипка сода за хляб

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от необходимите продукти. Добре да имате повече от половин килограм брашно – пропорциите на брашното, когато става дума за тесто не са винаги точни.
Омесете хубаво гладко тесто,оставете на топло за 30 -40 мин .
Късате топки (големината зависи от тигана) и разточвате с точилка  или просто разстилате със ръце.В загрят тиган или скара слагате разточената пърленка и печете, изпичат се бързо за около 4-5 мин всяка.
Смес за намазване на пърленките:
 50 гр меко масло се смесва с 4-5 скилидки счукан чесън и копър или шарена сол.
Може да ги намажете преди изпичане или като мен веднага след изваждането от тигана.

Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар