сряда, 23 септември 2015 г.

ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ДЖОБЧЕТА

С това ястие със сигурност ще изненадате и най-капризният гост или член на семейството.
Не е нищо сложно а е много вкусно и сочно.

Продукти

4 пилешки филета
100 гр филе или някакъв колбас
100 гр кашкавал
4 триъгълничета топено сирене
2 -3 кисели краставички
100 гр сусам
100 гр. брашно
1/2 ч.л.  куркума
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото със домакинска хартия.
 С  остър нож направете във всяко филе прорез в дълбочина като внимавате да не пробиете външните стени( и да стане това не е толкова фатално).
Осолете и поръсете със черен пипер вътрешността  на филетата.
Нарежете на тънки филийки филето и кашкавала, също така и краставичките.
За по лесно направете" сандвич" от едно парче филе и две парчета кашкавал и го напъхайте в джобчето. Сложете вътре и топеното сирене и краставичките.
Смесете брашното ,сусама и куркумата. Намажете всеки джоб с четка с олио и оваляйте в брашняната смес. В загрято олио изпържете джобчетата като често и обръщате.Пържете до златист цвят.
Гарнирайте по избор ,аз направих гъбен сос и идеално пасна със филето.
Добър апетит!









2 коментара: