събота, 15 ноември 2014 г.

КАРТОФЕН ПАЙ

Видях този пай в един чужд сайт( за съжаление не го копирах) не разбрах много от превода, но реших да импровизирам. Получи се много вкусничко,хрупкава кора отгоре и отдолу а вътре мекичко топящо се в устата.

Продукти
1кг. картофи
50 гр масло
50 гр прясно мляко
2 яйца
150 гр топено сирене
200гр пушено месо или шунка
100гр сирене
350 гр нарязан на ленти бекон
100 гр кашкавал
копър
черен пипер ,сол

Начин на приготвяне 
В тавичка с размери 26 см сложете хартия за печене и наредете едно до друго парчетата бекон като малко трябва да виси от ръба на тавата.


Сварете картофите и ги намачкайте на пюре. Добавете маслото и топлото мляко.Разбъркайте до хомогенна смес.Добавете нарязаните сирена , месото и яйцата.



Бъркайте. Изсипете картофената смес върху нареденият бекон. Изравнете и  загънете краищата бекон .


Печете в предварително загрята фурна на 180 гр. около 40 мин.
Нарежете или настържете кашкавала и запечете до разтопяването му.
Оставете малко да изстине и нарежете.
ДА ВИ Е СЛАДКО!




Е, ние го разрязахме още горещо- кой ще го чака :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар