С този сладкиш почерпих в работата послучай раждането на бебе ТЕОДОР - първото внуче на моя брат.
Да е жив и здрав и много да ни радва!
Продукти:
200 гр. масло или маргарин ( аз ползвах масло)
150 гр захар
3 яйца
150 гр заквасена сметана
3 суп. лъж. мляко
300 гр брашно
2 суп.л. какао
1 бакпулвер
За топчетата
200 гр извара
1 яйце
150 гр захар
2 суп. лъж. нишесте ванилия
Крем:
може да направите крем по ваш избор
аз направих млечно- яйчен крем( 1/2 л. мляко. две яйца, 3 суп.л. с връх брашно, захар на вкус и ванилия)
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер хубаво изварата, яйцето и захарта добавете нишестето.Оформете с помоща на чаена лъжичка топчета колкото орех и ги наредете в тавичка. Сложете ги във фризера докато приготвите другото.
Разбийте трите белтъка на сняг.Маслото разбийте със захарта. добавете жълтъците като продължавате да разбивате.Сложете сметаната и прясното мляко.Добавете по малко брашното с бакпулвера и бъркайте с бъркалка.Накрая прибавете белтъците.Разбъркайте до хомогенна смес. Излейте половината смес в тавичка с размери 26-28 см. в която сте сложили хартия за печене.Изравнете. В другата половина от тестото сложете какаото и бъркайте, излейте сместа върху жълтата и изравнете.Изжадете изварените топки от фризера и ги разпределете в тестото като лекичко ги натискате.Печете в загрята фурна на 180 градуса 40 -45 мин.
Оставете сладкиша напълно да изстине и го залейте със крем по ваш вкус, поръсете със какао и оставете в хладилник за час, два.
Насладете се!
Обичам десерти с извара и предложението много ми допадна! Чудесна идея!
ОтговорИзтриванеВесели празници!