понеделник, 29 април 2013 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА

 Тази тортичка я направих по случай светлият  празник  ЦВЕТНИЦА.
Да ми е жив и здрав именника ЗДРАВКО!


Лесна  и без печене, може да импровизирате и да сложите каквото пожелаете сушени кайсии, смокини, боровинки, желирани бонбони, избора е ваш.
Ето и моят!

Продукти:
3 пакета обикновени бисквити х 120 гр.
50 гр запечени орехи или лешници ( в моя случай лешници)
150 гр стафиди накиснати в ром
100 гр нарязани фурми
200 гр масло
200 гр захар
100мл. прясно топло мляко
100 гр течна сметана
100 гр млечен шоколад( може да сложите и течен шоколад но увеличете количеството на 150 гр)

За крема
може да ползвате по ваш избор( при мен от една грешка се получи страхотен крем)
загрях 150 мл. сметана и сложих в нея 100 гр бял шоколад получи се гладък но рядък крем:(
Като изстина изсипах вътре  едно пакетче" СЛАДКАРСКИ КРЕМ НА Д-Р ЙОТКЕР С ВКУС НА ВАНИЛИЯ" и разбих с миксер.Оставих в хладилник за 30 мин.

Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на едро.
Нарежете фурмите и ги смесете с изцедените от рома стафиди и запечените ядки.
Разтворете захарта в млякото и залейте бисквитите.
Разтопете маслото и сложете в него шоколада, бъркайте до пълното му разтапяне.
Прибавете маслената смес към бисквитите.
Добавете и сметаната,бъркайте внимателно.
Смесете бисквитената смес със фурмите, стафиите и ядките.
В тавичка или форма ( правоъгълна за кекс) сложете фолио и излейте сместа и хубаво притиснете , оставете в хладилник за 3-4 часа да стегне.
Обърнете тортата в подходяща чиния , отлепете фолиото и нанесете крема.

Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар