Мога да ви кажа,че е божествен!
От вътре е нежен,мек,топящ се в устата а от вън хрупкав!
Сливите които ползвах бяха сини и попски,но може и с други плодове според сезона!
Продукти
350 гр брашно
100 гр масло
250 гр захар
2 яйца
120 мл.прясно мляко
1 бакпулвер
ванилия
400 гр сливи или друг плод
2 с.л.нишесте
За хрупкавият слой
60 гр масло
3 с.л. с връх брашно
3-4 с.л. захар
ванилия
Начин на приготвяне
Маслото на стайна температура разбийте със захарта. Добавете яйцата и продължете с разбиването.
Прибавете прясното мляко и по малко от пресято брашно с бакпулвера. Ако ви се пресече сместа след прибавянето на млякото
,не се притеснявайте като добавите брашното се оправя. Изсипвайте брашното на 2-3 пъти и бъркайте. Сместа се получава по гъста от кексово тесто.
Сливите или плода който ще ползвате нарежете на малки парчета посипете с нишесте и разбъркайте. Изсипете плода в тестото и със шпатула разбъркайте. Сложете хартия за печене в тава или форма за торта с диаметър 26 см. Изсипете сместа и изравнете.
За хрупкавият слой смесете студеното масло със останалите съставки и претрийте да стане на трохи,разпределете отгоре върху сместа. Печете в предварително загрята на 175 * фурна за 45-50 Мин. Пробвайте с клечка,трябва да е суха като боднете тестото.
Оставете да изстине напълно и се насладете!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар