неделя, 25 февруари 2018 г.

ТОРТА С КРОАСАНИ И КРЕМ БРЮЛЕ

Идеята за тортата дойде от Люси  за което Благодаря!
Аз направих някои промени, но това е нормално за мен както казва една приятелка.
Знаете ли - получи се и то мноого ,много добре.
Кроасаните могат да се заменят с еклери ,но това вече ще е друга торта.
Снимка на цялата торта за съжаление нямам, бяха я почнали стабилно.

Продукти за долния блат

1 пакет( 220 гр) бисквити аз ползвах"БИСКВИТКО" или PETTIT
0,500 прясно мляко 
4-5 с.л. захар
1 пак. шоколадов пудинг премиум на Йоткер
200 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите

за втория блат
6 кроасана с шоколад
800 мл сметана
200 мл прясно мляко
1/2 ч.ч. захар( ако сметаната не е подсладена сложете цяла чаша)
8 жълтъка
1 желатин 10 гр
50 мл вода за разтваряне на желатина
за заливка
100 мл сметана 
100 гр шоколад

Начин на приготвяне
 Почваме от брюле крема,необходимо е време да се стегне. В съд слагаме сметаната и прясното мляко и загряваме без да завира. Разбиваме жълтъците със захарта и към тях на струйка наливаме загрялата сметана при непрекъснато бъркане. Слагаме съда на водна баня. Водата не бива да докосва съда със сместа.  Бъркаме непрекъснато 15-20 мин.
Крема не бива да завира.
Разтваряме желатина с 50 мл. вода да наъбне.Добавяме го към крема и бъркаме до пълното му разтваряне покрийте крема със стреч фолио да не хване коричка..Сложете съда с крема в съд със студена вода да изстине и да стегне малко,консистенция малко по гъста от боза.
Сложете 400 мл от млякото да загрее,пудинга разтворете с останалото мляко и захарта и изсипете в горещото мляко.Бъркайте до получаване на гладък крем.
Във  форма за торта с диаметър 26-28 см наредете един ред бисквити като ги потапяте в прясно мляко. Начупете бисквити и запълнете празните пространства. Изсипете 1/2 от крема върху бисквитите. Наредете втория ред бисквити и залейте с останалия шоколадов крем.Оставете 10 мин да изстине малко.
Върху него нанесете 1/3 от брюлето. Наредете кроасаните и ги залейте с останалият крем. Сложете в хладилник да стегне, най добре за цяла нощ.
 За завършек на тортата  загрях 100 мл сметана и сложих в нея начупения шоколад. Бърка се до гладкост. С лъжица нашарих тортата. Украсата е въпрос на избор.
Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар