вторник, 19 юли 2016 г.

"ТИКВУША" или баница с тиквички

Видях тази баница в сръбски сайт,coolinarika беше ми много интересен какъв ще е  вкуса.
Много от вас ще кажат мм... каква ще да е таз баница  е аз ще ви кажа- страхотна.
Ако не знаете .че има тиквичка и картоф ,трудно ще познаете. Много лека и вкусна, както топла така и и студена.
Опитайте ,няма да съжалявате!


Продукти:
1 пакет кори за баница 400 гр ,аз ползвах финни БЕЛА
1 средно голяма тиквичка
2 картофа
1 кофичка заквасена сметана 400 гр.
сол
копър
олио около 50 мл. не повече

Начин на приготвяне
Измийте и обелете тиквичката и картофите.
Настържете ги на ренде би посолете. Оставете  ги около 10 мин . Изстискайте  леко настъргания зеленчук и изхвърлете отделеният сок.
Добавете още малко сол ,копъра и сметаната ,като отделите от нея 3-4 супени лъжици.
Разбъркайте до хомогенност .
Вземете една кора и леко я намаслете с четка,сложете втора отгоре,намаслете и сложете и третата кора.

 Нанесете 1/4 от сместа върху корта и навийте ,сложете я в намаслена тава. Така процедираме и с останалите кори. Получават се четири рула.

 След като сме ги навили, леко с четката ги намаслете,разбъркайте отделената сметана със малко солчица и намажете  рулата.


Сложете баницата в предварително загрята фурна на 180* за 40 -45 мин или до хубав загар. Сипете чаша студена бира и се насладете.
Да ви е сладко!










2 коментара: