Докато още има череши горещо ви го препоръчвам.
Сочен и много ароматен!
Продукти
250 гр брашно
100гр масло
120 гр захар
2 яйца
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
сока на 1/2 лимон
2 ябълки
1 ч.ч. череши изчистени от костилките
1/2 к.ч. ром
50 гр стафиди
2-3 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в чаша с малко вода и ром. Обелете и нарежете на резенчета ябълките. Полейте ги с лимоновия сок. Почистете черешите от костилките. В купа разбийте до побеляване захарта и омекналото на стайна температура краве масло. Добавете едно по едно яйцата все така разбивайки с миксер до получаване на гладка смес. В друга купа смесете брашното, канелата, щипка сол и бакпулвера. Пресейте ги и добавете на порции към първата смес бъркайки с лъжица. Сложете половината от подсушените с малко брашно стафиди. Хомогенизирайте добре продуктите и изсипете в застлана с хартия за печене правоъгълна тавичка (18/28 см.) Изравнете.
Върху сладкиша подредете със застъпване редички от резени ябълки.
Сложете на места от черешите и останалите стафидите. Поръсете с 2-3 с. л. кафява захар.
Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 -30мин. Извадете го и оставете да изстине.
Поръсете с пудра захар и му се насладете !
Няма коментари:
Публикуване на коментар