сряда, 4 май 2016 г.

ТОРТА РОЯЛ

Хрупкави маслени  блатове,прекрасен крем от кондензирано мляко и масло.
Дозата е за торта с диаметър 20см.
Адаптирана от тук

Продукти за блатовете
1 блат
2 жълтъка
1/3 ч.ч. захар
100 гр масло
1/2.ч.л. бакпулвер
1ч.ч. брашно

2 блат

2 белтъка 
щипка сол
1/2 ч.ч. захар
1/2 - 1 ч.ч. нарязани орехи

За крема 
1/2 кутия кондензирано мляко
150 гр масло

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта .добавя се разтопеното масло,бакпулвера и брашното.
Замесете тесто меко и не лепнещо,ако трябва добавете още мъничко брашно.Увийте го в прозрачно фолио и
сложете  в хладилник за 30 мин. 
Разбийте белтъците на сняг със щипка сол ,след което добавите по -малко от захарта и бъркате докато се получат връхчета.
Тестото разделете на 4 и от всяко топче разточете кора върху хартия, колкото е дъното на формата за печене ,хубаво е да печете с ринга защото аз пекох две от корите само върху хартия очертах кръг и се "разляха". Върху блата поръсете с 1/4 от орехите като леко ги притиснете в тестото за да ви е по лесно нанасянето на белтъчният сняг.
Върху орехите  разпределете 1/4 от белтъците.
Печете в предварително загрята фурна на 180 * за 12-15  мин.
Оставете блатовете да изстинат напълно.
За крема, разбийте мекото масло на гладък крем, добавете кондензираното мляко и разбийте още малко до хомогенност.
Сложете първият  блат нанесете 1/4 от крема,след това вторият блат ,крем и така процедираме със останалите  блатове.
Не ви е необходим ринг.
Оставете тортата най добре за цяла нощ в хладилник.
Украсете по желание.
Извадете от хладилника 1 час преди сервиране.














Няма коментари:

Публикуване на коментар