Много пухкав от вътре с прекрасен хрупкав топинг ухаещ на масло и кокос.
Изключително лесен за приготвяне.
Рецептата е адаптирана от тук
Огромно БЛАГОДАРЯ!
Продукти за блата
2 ч.ч. брашно
1 щипка сол
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. олио
1 голямо яйце
ванилия
За топинга
70 гр масло разтопено
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч прясно мляко
1 ч.ч нарязани орехи
1 ч.ч. кокосови стърготини
ванилия
Начин на приготвяне
Брашното се смесва със солта и бакпулвера. В купа смесете останалите продукти за тестото и се разбъркват за кратко с миксера. Добавете брашното и бъркайте до хомогенна смес.
Полученото тесто се излива в тава с размери 22см-30 см. или 26-28 см диаметър .
Пече се в предварително загрята фурна на 180* за 30 мин.
Докато се пече сладкиша пригответе топинга. Разтопете маслото ,смесете го със захарта ,млякото и ванилията.
Орехите и кокос ги слагате непосредствено преди да го нанесете на сладкиша. Разбъркайте до хомогенна смес,получава се гъста маса и нанесете по повърхността на целият десерт.Върнете тавата във фурната като включите само на горен реотан или дигнете скарата по нагоре.
Печете 10-15 мин или докато се зачерви.
Оставете да изстине напълно и му се насладете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар