Ровейки се из кулинарните блогове намерих това. Бързо, лесно без печене и много вкусно.
Оказа се същото което бях опитала,дори по-хубаво.
Благодаря на това прекрасно момиче Люси за рецептата!
Продукти:
пакет вафлени кори
200 гр тахан халва
1/2 ч.ч мляко
200 гр шоколад ( 100гр. млечен и 100гр черен)
200 гр масло
200 гр тахан халва
1/2 ч.ч мляко
200 гр шоколад ( 100гр. млечен и 100гр черен)
200 гр масло
100 гр течен шоколад
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
На котлон затопляте до кипване млякото и маслото, като след това добавите натрoшените шoколади и халвата.
Разбъркваме крема, докато се сгъсти и хомогенизира.
Тортата се сглобява по добре познатия ред - кора, крем, кора, крем и т.н.
Най - отгоре затоплих малко течния шоколад и намазах горната кора.
Оставете в хладилник за 2-3 часа ,поръсете с какао ,нарежете на вафлички и се насладете.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар