неделя, 4 януари 2015 г.

ЗАПЕЧЕН СВИНСКИ ВРАТ И НОВАТА 2015 ГОДИНА

                                            ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!



Отмина още една година с трудности и радости, но нека  Новата 2015 ни донесе много здраве,късмет и сбъднати мечти.Нека бъдем по-добри,да забравим злобата и завистта, да уважаваме себе си и всички около нас.
Раздайте доброта с пълни шепи и ще получите двойно повече.
 
БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!






За тази Нова Година  реших да приготвя нещо за основно  което да не ми отнема цялото време, и за това се спрях на тази рецепта
 http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html!
Благодаря за вълшебната рецепта.Невероятно вкусно,сочно крехко и ароматно!
По вкусно месо не съм яла.
Божествено!

Ще ви трябва едно цяло парче свински врат моето беше 2,5 кг
50мл.водка
50мл.соев сос
1с.л. горчица
1 ч.л. мед

и още
1с.л. горчица
1 ч.л. мед
микс от подправки( черен пипер,мащерка,кимион,чубрица,риган)
200мл. бяло вино

Начин на приготвяне:

Изрежете месото от стърчащи парчета, смесете водката и соевият сос и с помоща на спринцовка го инжектирайте.Ако сместа не може да мине през иглата направете прорези с остър нож и шприцовайте сместа в прорезите.
Намажете месото с горчицата и меда от всички страни и го увийте във фолио.Оставете го в хладилник за 12-15 часа.
Извадете месото от фолиото и го намажете с другата порция мед и горчица и го оваляйте в микса от подправки ,сложете го в тавичка ,налейте 200 мл. бяло вино и завийте с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 180* за 3 часа ако месото е с тегло колкото моето.По 40 мин. печене  е необходимо за килограм месо .
След трите часа махнете фолиото и запечете месото за още 10 мин, но не повече за да не изгорят подправките.
Извадете и му се насладете както топло така и студено!





не съм майстор на оформянето но беше много пухкава



и малко от салатката




За десерт реших да е  по леко и се спрях на нещо което не бях правила много отдавна
ЯПОНСКА ТОРТА СЪС СИРЕНЕ











Няма коментари:

Публикуване на коментар