неделя, 16 март 2014 г.

БАНИЦА - ДОБРУДЖАНСКА КАВЪРМА

Тази баница видях  тук
Направих я от любопитствода видя  какъв ще е вкуса й .
Получи се много пухкава ,въздушна и изобщо не се усеща липсата на сиренцето.
Благодаря на Росито от http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html
за прекрасната рецепта.
Снимките ми не са много добри , но от цялата баница останаха само тези 3 парченца. :)




Продукти:
1 пакет кори за баница
4 яйца
1 кофичка (400гр.) кисело мляко
1 ч.л.сол
1/2 пакетче  бакпулвер
80 гр масло

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със солта,добавете киселото мляко с бакпулвера.Разбъркайте до хомогенна смес.
В тава сложете хартия за печене и намажете с масло. Върху всяка кора сложете по 2-3 с.л. от сместа и я разнесете навсякъде.  Наберете кората на ветрило и я поставяте в тавата. Така процедирате с всичките кори като редите ветрилата едно до друго.Поливате със остатъка от яйчената смес и разтопеното масло. Печете в предварително загрята фурна на 180 гр. около    40 -45 мин.
Да ви е сладко!




1 коментар:

  1. Елза,
    познавам твоето име и прекрасни сладкиши от сп. " Кулинарен журнал ".
    Моята баба е от Добруджа и прави тази кавърма с подсирено мляко, задължително овче.Млякото е сурово, подсирва се с мая за сирене, корите се надиплят и се заливат с млечната, леко стегнала смес.Слага се само сол, но по желание може да се добави и 1 разбито яйце.Отгоре по желание се натрошава сирене / за по - добър вкус в съвременен вариант /.Пече се в селска пещ и става чудна.
    Оригиналът е само със заливка от подсирено мляко и сол.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване