tag:blogger.com,1999:blog-7291214166850953412.post3997431516453527486..comments2022-11-13T20:35:31.407+02:00Comments on Да се развихрим ...в кухнята: БАНИЦА - ДОБРУДЖАНСКА КАВЪРМАЕлза Стояноваhttp://www.blogger.com/profile/04550957234176073698noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-7291214166850953412.post-45152965068503823642017-05-10T09:55:58.591+03:002017-05-10T09:55:58.591+03:00Елза,
познавам твоето име и прекрасни сладкиши от ...Елза,<br />познавам твоето име и прекрасни сладкиши от сп. " Кулинарен журнал ".<br />Моята баба е от Добруджа и прави тази кавърма с подсирено мляко, задължително овче.Млякото е сурово, подсирва се с мая за сирене, корите се надиплят и се заливат с млечната, леко стегнала смес.Слага се само сол, но по желание може да се добави и 1 разбито яйце.Отгоре по желание се натрошава сирене / за по - добър вкус в съвременен вариант /.Пече се в селска пещ и става чудна.<br />Оригиналът е само със заливка от подсирено мляко и сол.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.com