вторник, 26 ноември 2013 г.

ШОКОЛАДОВО- ЯБЪЛКОВА ТОРТА

Невероятен аромат, сочна и вкусна.







Продукти за блата
5 яйца
200 гр захар
200 мл. олио
250 гр брашно
30 гр какао
1 бакпулвер
1 ванилия
2 ч.л. ром ( по желание)

Крем :
4 ябълки ( средно големи)
150 гр захар
120 мл. вода
3 л. ром
200гр маргарин
100гр натурален шоколад

Глазура:
100 гр шоколад
50 мл. прясно мляко
2 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, след това какаото примесено с брашното и бакпулвера. Сложете и рома. Изсипете във форма ( 24- 26 см) със свалящи се страни в която сте сложили хартия за печене. Печете на 180* около 40 мин. Оставете блата да изстине напълно.
За крема: обелете ябълките и ги нарежете на парчета. Сложете ги в съд за варене и добавете водата и захарта.  Оставете  ги около 5 мин да врат. Махнете ги от котлона и ги пасирайте горещи. добавете в тях маргарина и шоколада да се разтопят.
Разрежете изстиналият блата на две като оставите по голяма част за основа. Разрязаната горна част от блата раздробете в крема и изсипете върху блата ( като го оставите във формата). Оставете тортата в хладилник да стегне.
За глазурата: сложете на водна баня шоколада , млякото и олиото и бъркайте докато се получи гладък крем. Излейте глазурата вурху тортата. Оставете да стегне.
Насладете се на страхотният вкус!


Няма коментари:

Публикуване на коментар