Продукти за две рула
800 гр бутер тесто
1 кг свинско месо по ваш избор,аз ползвах от плешка
3 средно големи глави червен лук
1/ 2 ч.ч червено вино
3-4 с.л. олио
сол и подправки на вкус,в моят случай черен пипер .
100 гр топено сирене
100 гр кашкавал
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки кубчета,сложете в загрят тиган с мазнина добавете виното и задушете под капак до готовност . Ако трябва долейте малко вода. Лука нарежете на шайби,когато месото е готово го добавете и разбъркайте. Пържете до омекване на лука,да остане само на мазнина. Посолете и добавете подправките.
Оставете да изстине.
Разделете бутер тестото на две,и нарежете по следният начин
В средата сложете половината от плънката,разпределете 1/2 от топеното сирене и настържете 1/2 от кашкавала.
Аз сложиш кашкавала на ленти ,но е по - добре настърган според мен.
" Загънете" плънката като редувате лентите,една от едната страна,после една от другата страна .и така до края.
По същият начин направете и другото руло.
Намажете с разбит жълтък .
Прехвърлете рулата в тава с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 * до готовност.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар