Лека ,бърза и вкусна
Продукти
400 гр бишкоти
800гр заквасена сметана
3 яйца
4 с.л. с връх нишесте ванилия
1 с.л. с връх брашно
1 ч.ч захар
100 гр масло
Ванилия
1 ч.ч кафе еспресо
Начин на приготвяне
Първо сварете кафето за да изстине ще ни трябва за потапяне на бишкотите.
В тенджера с дебело дъно разбъркайте яйцата,захарта, брашното и нишестето. Добавете заквасената сметана и бъркайте до хомогенна смес без бучки. Сложете на умерен огън и сварете крема до сгъстяване. Добавете маслото и махнете от котлона.
Вземете форма за торта със свалящ ринг , моята беше с диаметър 24 см. Може и правоъгълна.
Топете бишкотите от страната където няма захар за кратко да не се разкашкат и ги наредете в тавата,празните места попълнете с начупени парчета.Сиропирана част е нагоре. Излейте 1/4 от крема.и така редите още два реда. Оставете тортата за няколко часа в хладилник. Може да я залеете с шоколад или да я украсите по желание. Аз нямах време,но повярвайте ,изяде се и така.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар