понеделник, 9 ноември 2020 г.

Пълнен син домат



Продукти за 2 порции 
2 патладжана,
3 средни червени домата,
100 гр сирене,
50 гр кашкавал
2-3 скилидки чесън
магданоз


Начин на приготвяне
Измийте паладжана и го нарежете на половинки сложете го в съд с вода и лъжичка сол да престои половин час. През това време включете фурната да загрее на 180*
. Изплакнете патладжана от подсолената вода и го сложете в тавичка да се пече за около 30 минути. Нарежете червения домат на кубчета
и наронете сиренето, смесете ги. Извадете опеченият патладжан и внимателно го издълбайте с помощта на лъжичка. Сложете издълбаното в другата смес със сиренето и доматите. Ако сиренето не е много солено може да сложите и малко сол. Добавете и счуканият чесън с магданоза. Объркайте. Напълнете патладжан едните лодки със сместта и върнете във фурната за 15 мин. Рендосайте кашкавал и поръсете отгоре. Оставете във фурната да се разтопи.
Приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар