Една бърза и вкусна закуска. Плънката е по ваш избор.
Продукти за тестото
300 гр брашно
250 нл. вода
100 мл. олио
1/2 ч.л. сол
за пълнежа
200 гр сирене
100 гр настърган кашкавал
за намазване
1 жълтък
сусам за поръсване
може да ползвате за пълнеж шунка и кашкавал
Начин на приготвяне
Смесете водата и олиото в съд и ги сложете на котлона да кипнат.
Пресейте брашното ,добавете солта. Изсипете горещата вода и олио в брашното и разбъркайте.
Замесете гладко ,меко тесто.
Разделете го на топчета. Всяко топче разточете на елипса ,сложете от плънката ,подгънете страничните краища и навийте на руло.Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам.
Наредете пирожките в тава с хартия и печете в предварително загрята фурна на 180* до златист загар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар