Продукти:
1кг. свинско месо или едно пиле
250 -300 гр. гъби
200-250 гр. кашкавал
500-600 гр. картофи
500-600 мл. прясно мляко
За соса:
3-4 с.л. с връх брашно
около 100 гр масло
сол
черен пипер
копър
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото( ако ползвате пилешко го обезкостяваме)и го нарязваме.Сваряваме картофите и ги правим на пюре, овкусяваме със сол, черен пипер и копър.Запържваме брашното в маслото до златисто.Прибавяме и прясното мляко.Поръсваме с подправките. Махаме от котлона и на друго място запържваме измитите и нарязани гъби, също в масло.След няколко минути прибавяме и месото.Отгоре поливаме със половината от соса.Изсипваме всичко в тава.Около месото с лъжица разпределяме картофеното пюре.Поливаме всичко с останалия сос .Настъргваме кашкавала и запичаме до златисто.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар