Това ястие видях в предаването на Рудолф, но аз промених някои съставки,получи се много вкусно и пикатно !
Продукти
1 кг. пилешко месо от бут или филе
2 моркова
300 гр гъби
1 голяма глава червен лук
1 кутия червен боб
1 настърган домат или 3-4 л. дом. пюре
1 к.ч. бяло вино
поправки по избор( аз сложих прясна мащерка, чубрица и черен пипер)
1 люта чушка по желание
за канапето от ориз
1ч.ч. ориз
3 ч.ч.вода
1ч.л. сол
2-3 с.л.олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете ориза да се свари в подсолена вода, добавете и олиото.Като е готов махнете от котлона, добавете сол ако е необходимо и подправете с черен пипер на вкус.Оставете го захлупен с капак за да не засъхва.
Нарежете месото на хапки и в тиган с малко мазнина запържете под капак. Добавете виното и поправките.Нарежете гъбите , морковите и лютата чушка и ги сложете при месото.Махате капака и пържите до омекване на зеленчуците.Нарежете лука на шайби и го добавете към месото( аз обичам лука да хрупка затова го добавям почти в края.Ако не предпочитате хрупкав го прибавете със гъбите и морковите. Идва ред и на настъргания домат или доматеното пюре.
Изцедете боба и го сложете при останалите продукти.. Пържете още малко.
Сервирайте върху канапе от ориз.
Съвет: може да добавите една сръбска наденица или наденица "чоризо" нарязана на парчета и запържена заедно с месото. Получава се още по- голяма вкусотийка.:)
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар