понеделник, 25 юни 2012 г.

ЛИМОНОВ ПАЙ

 Изключително свеж и лек десерт!

Продукти за блата:
150 гр мек маргарин
1/2 ч.ч. захар
1/2 бакпулвер
1 жълтък
около 250 гр брашно( трябва да се получи средно меко тесто)
1-2 ванилии

За лимоновият крем:

2 лимона
 125 гр масло
1 1/2 захар
3 яйца
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от изброените продукти и го сложете във фризера за 10 мин.
През това време разбийте яйцата за крема със захарта, добавете настърганата кора от двата лимона и сока от тях.
Разстелете тестото във форма за торта върху хартия  за печене, като задигнете и нагоре по стените около 2 см. Набодете с вилица тук там и го сложете в предварително загрята фурна  на 180 градуса за 10 минути.Извадете и върху него внимателно излейте лимоновата смес.Печете 30 мин
 Като изстине поръсете със пудра захар.











2 коментара: