вторник, 2 януари 2018 г.

ВЕТРИЛО ОТ СВИНСКО КАРЕ


              ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА,ПРИЯТЕЛИ!!!

 
ЖЕЛАЯ ТИ ВРЕМЕ
 

Желая ти време!
Не ти желая всички дарове.
Желая ти това, което повечето нямат:
Желая ти време да се радваш, да се смееш.
Използвай го и можеш да спечелиш.
Желая ти време за действие и размисъл -
време не само за теб, но и за другите.
Не ти желая време за бързане и тичане.
А време за щастие.
Не ти желая време, което просто да убиваш.
Иска ми се да ти остане в излишък -
като време за удивление и вяра.
Вместо непрекъснато да гледаш часовника -
желая ти време да достигнеш звездите.
И време да пораснеш, да узрееш.
Желая ти време отново да мечтаеш, да се влюбиш.
Желая ти време да откриеш себе си.
Да приемаш всеки ден и час за дар.
Пожелавам ти и време да прощаваш.
Желая ти да имаш време да живееш!

 Ели Михлер

 Това ветрило приготвих за новогодишната вечеря.

ПРОДУКТИ за 6 порции

цяло парче свинско каре около 1.5 кг
200 гр топено сирене
200 гр кашкавал
200 гр бекон

за маринатата
1/2 ч.ч. червени вино
2 с.л. горчица
2 с.л. мед
1/2 к.ч. соев сос 
4-5 с.л. олио
сока от половин лимон
черен пипер
кимион
мащерка

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички продукти за маринатата.
Направете прорези в месото около 2см широки като не прорязвате докрай, да се образува ветрило . Натрийте месото от всякъде с маринатата,поръсете с подправките. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 4-5  часа. Най добре за цяла нощ..
Нарязваме топеното сирене ,кашкавала и бекона на парчета колкото са прорезите. Извадете месото от маринатата.
Аз нарязах топеното сирене на по тънки колелца и във всеки прорез сложих по 3 парченца. . 
Между топеното сирене и кашкавала сложете бекона.



Полейте с маринатата завийте с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 200* . Печете на тези градуси около 30мин след което  намалете на 180 * и оставете за 1 час.
 След това развийте фолиото и оставете да се запече от горе.

Добър апетит!

Забележка: може да прецедите отделения сос и да го сервирате към месото.
Сол не съм сложила ,достатъчно поема от соевия сос,сиренето и кашкавала.







Успях да снимам последните парчета....




Няма коментари:

Публикуване на коментар